Advies voor ouders

Advies voor ouders

 

Wat is Spelletjestijd.be ?
Wij vinden veiligheid en privacy op het internet een serieuze zaak. Uw kind moet in een veilige omgeving plezier kunnen beleven.

Spelletjestijd.be is de grootste online gamesite voor gezinnen en biedt een groot aantal kookspellen, tijdmanagementspellen, aankleedspellen, ontwerpspellen en nog veel meer leuke spellen. Gebruikers kunnen interactief met vrienden spelen, en omdat er dagelijks spellen worden toegevoegd, hoeven ze zich nooit te vervelen!
Beste ouder of voogd,

Voor de veiligheid van uw kind is het belangrijk dat:

    Uw kind belooft om altijd eerlijk te zijn over zijn/haar leeftijd.
    Uw kind geen persoonlijke gegevens doorgeeft, zoals adres, e-mailadres of telefoonnummer.
    Uw kind nooit zijn/haar wachtwoord met anderen deelt en een veilige gebruikersnaam kiest die niks weggeeft en geen verkeerde ideeën oproept.
    Uw kind weet dat het altijd bij u terecht kan als hij/zij zich ergens ongemakkelijk over voelt.
    Hij of zij er zich tot slot van bewust is dat het profiel ook door derden kan worden bekeken (afhankelijk van de privacyinstellingen).

Wie kan een account aanmaken op Spelletjestijd.be?

Iedereen die graag onze spellen speelt en zijn of haar topscores, prijzen, kunstwerken, vrienden en meer bij wil houden!
Hoe houden we deze site veilig?

Uiteraard letten we zelf op wat er gebeurt, maar omdat ook wij niet overal tegelijk kunnen zijn...:

    Vragen we gebruikers om spelers te melden die kwetsende of ongepaste afbeeldingen of taal (in commentaar, berichten of gebruikersnaam) gebruiken.
    Gebruiken we taalfilters om te voorkomen dat zoiets op de site komt.

Wat kost het om lid te worden?

Helemaal niets! Spelletjestijd.be biedt gratis spellen aan. Wel tonen we advertenties op de site. Wij nemen online veiligheid en privacy erg serieus. Je kind moet immers een leuke, maar vooral ook veilige ervaring hebben op deze site. Voor de veiligheid van je kind tijdens het spelen van online games is het belangrijk dat jij als ouder:

    - met je kind afspreekt hoe lang hij/zij spelletjes mag spelen;
    - je kind leert om nooit persoonlijke informatie (zoals adres, e-mailadres of telefoonnummers) door te geven aan anderen;
    - je kind vraagt om nooit zijn/haar wachtwoord met anderen te delen, en om een gebruikersnaam te kiezen die geen persoonlijke informatie bevat;
    - je kind duidelijk maakt dat zijn/haar profielinformatie niet privé is en daarom dus door iedereen op internet kan worden bekeken;
    - toezicht houdt op je kind tijdens het spelen;
    - weet welke spelletjes je kind speelt;
    - je kind laat weten dat hij/zij altijd met je kan praten als er zich ongemakkelijke of onwenselijke situaties voordoen;
    - met je kind praat over hoe het zakgeld besteed wordt en duidelijk uitlegt hoe microtransacties en virtuele aankopen in hun werk gaan.

Virtuele aankopen De spellen op Spelletjetijd.be zijn gratis te spelen. In sommige spellen kunnen spelers desgewenst virtuele aankopen doen voor extra mogelijkheden in het spel. Dit is geheel vrijwillig. Je kunt als ouder voor de aankopen van je kind betalen, maar hij/zij kan dat ook zelf doen via bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Andere betalingsmethodes voor Spelletjestijd.be zijn bijvoorbeeld een creditcard of PayPal. De betalingsmethodes verschillen per land. Om te voorkomen dat je kind teveel uitgeeft (of überhaupt geld uitgeeft), raden we je aan om vooraf duidelijke afspraken te maken en te controleren of die ook worden nagekomen. Denk tot slot aan de volgende zaken met betrekking tot betalingen:

    - Blokkeer of beperk eventueel premium betaal nummers op je eigen telefoon of die van je kind;
    - Blokkeer of beperk eventueel premium betaal sms-functies op je eigen telefoon of die van je kind;
    - Maak afspraken over online betalingen.;
    - Zorg dat je je kind nooit je creditcard- of andere betaal gegevens geeft;
    - Gebruik bij voorkeur en indien beschikbaar prepaidbetalingen;

Succes met deze tips...